BIZTONSÁG

Ülések, biztonsági övek és légzsákok*

A Foresterben alapfelszerelés a két frontlégzsák, az első oldal- és függönylégzsák, valamint a vezető oldali térdlégzsák. Az állítható magasságú első biztonsági övek előfeszítője szorosan a helyükön tartja az utasokat, míg az överő-határolók a mellkasukra nehezedő erőket mérséklik. Ráfutásos (hátulról érkező) ütközés esetén az első ülések merev váza, a szilárd fejtámla és az egyéb megoldások – például az ülés belső rugóinak energiaelnyelő rögzítése – segítenek mérsékelni az ostorcsapás jellegű nyaksérülés kockázatát.

Gyűrű alakú karosszéria megerősítések

A gyűrű alakú merevítő vázak hatékonyan erősítik az utascella tetejét, az ajtókat, a tetőoszlopokat és a padlót. Ez a kialakítás – a benne alkalmazott nagy szakítószilárdságú anyagoknak és a merevítések megfelelő elhelyezésének köszönhetően – hathatósan vezeti és nyeli el egy esetleges becsapódás energiáját, megvédve az utasokat a sérülésektől. A szerkezet növeli a karosszéria torziós merevségét, ugyanakkor megőrzi annak csekély tömegét.

Gyalogosvédelem

Gázolás esetén a járművön belül kialakított ütéselnyelő részek hatékonyan mérséklik a gyalogosok sérüléseinek esélyét. Ugyanezt a célt szolgálja az energiaelnyelő szerkezetű lökhárító, valamint az ablaktörlők speciálisan kialakított környéke is.

SRVD (Subaru hátsó járműészlelő rendszer)

A fejlett biztonsági csomag részeként az SRVD figyelmezteti a vezetőt, ha sávváltáskor egy másik jármű van a holttérben, és akkor is jelez, ha tolatás közben keresztirányból egy másik jármű közeledik.

Az utaskabin védelme

Ha az Ön biztonsága a tét, a SUBARU nem elégszik meg a hagyományos megoldásokkal. Frontális ütközés esetén a boxer erőforrás és a sebességváltó is hozzájárul a becsapódás energiájának elnyeléséhez: az utasok maximális védelme érdekében leválnak és eltávolodnak az utascellától.

Kilátás

A Foresterben Ön a legkeskenyebb utakat is jól beláthatja, és a legszűkebb helyeket is könnyen áttekintheti – ezt szolgálja a magas üléshelyzet és a kategória legjobb kilátása előre és hátrafelé egyaránt. A jól elhelyezett A-oszlop és a kiegészítő ablakfelületek révén a holttér minimális. A külső visszapillantó tükrök az ajtón kaptak helyet, így Ön az átlagosnál szélesebb tartományban tekintheti át az autó mögötti és melletti területet.

Fékrendszer

A Forester blokkolásgátlóval (ABS) és elektronikus fékerőelosztóval ellátott négy tárcsafékes fékrendszerrel rendelkezik, amely terhelt állapotban is optimális megoszlást biztosít az egyes kerekek között. Vészhelyzetben a Forester vészfékasszisztens és vészfékfelülíró rendszerrel gondoskodik a maximális fékteljesítményről. A hegymeneti elindulássegítő funkció az emelkedőkön megkönnyíti a biztonságos elindulást.

Járműdinamikai vezérlőrendszer

A járműdinamikai vezérlőrendszer számos érzékelője folyamatosan felügyeli és elemzi, hogy az autó a vezető által kijelölt íven halad-e. Ha egy gyors kanyarvétel során az abroncsok megcsúsznak, és a jármű sodródni kezd, a rendszer úgy módosítja az AWD rendszer nyomatékelosztását, a motorteljesítményt, valamint az egyes kerekekre jutó fékerőt, hogy a Forester a kijelölt íven maradjon.

* Az SRS légzsákok csak a biztonsági öv használatával együtt hatékonyak.